Tuinaanleg & -renovatie

Ontwerp

Het aanleggen of renoveren van een tuin start altijd met het bespreken en op papier zetten van uw wensen. We maken dan samen een ontwerp van hoe de tuin eruit komt te zien. Bij het maken van een ontwerp proberen we uw tuin altijd tot iets bijzonders te maken met een rustieke sfeer en verassende elementen.

Pas wanneer u tevreden bent met het ontwerp wat we hebben gemaakt, gaan we in uw tuin aan de slag met de beplanting, bestrating en plaatsing van overige elementen.

Beplanting

Bij het aanleggen of renoveren van een tuin, is de beplanting van groot belang. Immers, daar waar bijvoorbeeld bestrating alleen een functioneel doel heeft, brengt beplanting ook rust en sierwaarde in de tuin.

Bij Hoveniersbedrijf André van der Eijk hebben we alle kennis op het gebied van beplanting in huis. Ook kunnen we alle soorten beplanting leveren; denk hierbij aan zowel bomen als hagen, van vaste planten tot heesters en plantjes van 6 weken oud tot bomen van 15 jaar en tot 20 meter hoog. Wij geven alle door ons geleverde en aangelegde beplanting 1 groeiseizoen garantie.

Bestrating

Naast de beplanting is ook het type bestrating een essentieel onderdeel van een tuin. Daarom bestaat er ook een grote diversiteit in bestrating en motieven. De mensen van Hoveniersbedrijf André van der Eijk kunnen u er alles over vertellen!

Wij bevelen voornamelijk gebakken klinkers, Oudhollands beton en natuursteen aan. Bij natuursteen dient te worden gedacht aan kinderkoppen en Belgisch hardstenen tegels. Dit zijn zeer duurzame producten met een “oude” en rustieke uitstraling. Tevens hebben deze materialen natuurgetrouwe kleuren.

Wanneer u kiest voor een goedkoper betonproduct, moeten wij u er op wijzen dat deze meestal niet kleurecht zijn en na verloop van tijd enige kleurverandering kunnen ondergaan. Ook adviseren wij u bij een betonproduct een neutrale en/of natuurlijke kleur uit te zoeken. Onze visie is namelijk dat een bestrating een onopvallende en/of natuurlijke kleur dient te hebben. De kleuren in de tuin worden namelijk gemaakt met een goed gekozen beplanting.

Elementen

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is het mogelijk om naast de beplanting en bestrating ook andere elementen toe te voegen. Hierbij kunt u denken aan een fontein, een vijver of bijvoorbeeld een jeu des boules baan. Hoveniersbedrijf André van der Eijk adviseert u graag bij het aanleggen van een nieuwe tuin over de mogelijkheden.

Vlonders

Hoveniersbedrijf André van der Eijk kan bij het aanleggen of renoveren van uw tuin ook verschillende soorten vlonders plaatsen. Voor de aanleg van bijvoorbeeld terrasvlonders en afscheidingen wordt gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardig FSC gecertificeerd hout. Dit wordt vakkundig geplaatst, mede door de ervaring met tientallen andere aangelegde tuinen.

Kindvriendelijk

Bij het aanleggen of renoveren van een tuin, wordt er door Hoveniersbedrijf André van der Eijk altijd rekening gehouden met de gezinssituatie.

Een kindertuin wordt bijvoorbeeld zo ontworpen en aangelegd dat er voor de kinderen die in de tuin spelen geen gevaar kan ontstaan. Hierbij dient gedacht te worden aan veilige, niet giftige beplanting, ‘valvriendelijke’ bestrating en een afgeschermde vijver.

Ook kan er bij een gezin met jonge kinderen gekeken worden of een zandbak gerealiseerd kan worden die over een aantal jaar omgebouwd kan worden tot bijvoorbeeld een siervijver. Of bijvoorbeeld een speelgazon dat in de loop der tijd ingericht kan worden als een vaste planten border.