Tuin Berkel

Ons hoveniersbedrijf startte met het aanleggen van deze tuin in 2008. De kavel en het huis werden in Berkel opgeleverd en samen met de klant hebben we de verschillende wensen en ideeën besproken. Op basis van de input van de klant hebben we een ontwerp gemaakt voor de tuin. Toen deze akkoord was zijn we gestart.

In de tuin is gewerkt met kwalitatief hoogwaardig materiaal, zoals larix hout, gebakken klinkers en grote tegels met verdichte structuur laag. Daarnaast was één van de wensen een jacuzzi in de tuin.

We hebben eerst de grondkabels ingraven van de meterkast naar het tuinhuis, de jacuzzi (krachtstroom) en buitenverlichting. Toen zijn we aan de slag gegaan met het grondwerk, waarbij we extra rekening hebben gehouden met de jacuzzi, omdat een gevulde jacuzzi voor extra belasting zorgt en dus een extra stevige ondergrond vereist. We hebben deze ondergrond dus eerst goed versterkt. We hebben een vlonder gemaakt en aangelegd aan de weiland zijde en we hebben wanden gemaakt voor de grond- en windkering. Het steile talud is ingeplant met sterke groeiers en de speelse paden zijn verhard met gebakken klinkers. Het terras hebben we voorzien van rustige tegels met aparte toplaag, waar je vanuit de jacuzzi comfortabel met blote voeten op kan lopen. Het tuinhuis wat we hebben geplaatst, was vooraf op maat gemonteerd en kon ter plaatse dus snel gebouwd worden.